Pensionärsföreningen i Iniö rf

Medlemsbrev september 2019

Hösten är kommen och verksamheten fortsätter !

Höstutfärd till Loimaa  måndag 23.9

Kom med på bussutfärd till Finlands lantbruksmuseum SARKA i Loimaa måndagen den 23. september. Start från Kannvik kl 7.30 med ms Aura och retur med 16.30-turen.

Föreningen bjuder alla medlemmar på bussresan, medan övriga kostnader, dvs inträdesbiljett á 6 € och lunch  á 10 € (alternativt soppa för 7€) samt kaffepauser på vägen, betalar var och en själv.

Förhandsanmälan till Pippi tfn 044 5712393 eller e-post pippi.brander@gmail.com senast måndag 16.9.

Boule så länge vädret tillåter

Nu blir det boule varannan vecka med början torsdag 12.9 kl 14 på Folkhälsans idrottsplan i Norrby. Alla intresserade av det populära boule-spelet är välkomna !

Månadsträffarna fortsätter

I oktober blir det traditionell månadsträff i Församlingshemmet onsdag 16.10. kl 13 Projektkoordinator Maria Grunér från Åbonejdens altzheimerförening föreläser om minnesträning.

I november besöker Åbo svenska teater Iniö onsdagen den 20. och då håller vi troligen månadsmöte före teaterföreställningen. I december samlas vi som vanligt i julens tecken.

Mera information om höstens verksamhet i kommande månadsbrev.

Höstens kryssningar

Information om  pensionärsförbundets populära kryssningar finns i tidningen God Tid. Notera dessutom den traditionella åboländsksa lilla-julskryssningen med Viking Grace 25-26.11.2019. Mera information i oktoberbrevet.

 

 

Medlemsbrev maj 2019                                                                                           8.5.2019

 

Två evenemang ännu före sommarpausen !

  1. Boule

Snart är det sommar med sol och värme (får vi hoppas) Som tidigare håller vi paus i föreningens verksamhet under sommaren och deltar i stället i de många trevliga evenemang som andra föreningar arrangerar på olika håll i Iniö. Eventuellt spelar vi boule under sommaren, men det beror helt på medlemmarnas intresse.

Kom med på den första boule-träffen vid Keistiö skola !

Alla intresserade av det populära boule-spelet samlas tisdag 21.maj kl 13.15 på Keistiö. Färja från Dalen kl. 13.00.

  1. Åboländsk sommarsamling i Pargas tisdag 28 maj kl. 12-ca 16.30

Denna  inbjudan och information har vi fått från Pensionärsföreningen i Pargas:

 

Vi börjar med lunch klockan 12 på Brankis (Brandkårshuset), och efter lunchen blir det tre presentationer med berättelser om Pargas och dess historia m.m. Huvudpresentationen hålls av den kända Pargasguiden Magnus Sundman, och efter honom berättar Lennart Laurén om kalkens och kalkutvinningens historia och lite om det som i Pargas kallas båolage (Pargas Kalk > Partek > Nordkalk) och Egil Essén berättar om hur Lenin reste genom Pargas och Nagu 1907 och fick hjälp av Pargasborna så att han kunde fortsätta till Sverige.

Så delar vi upp oss på fyra grupper med var sin guide. En av grupperna är avsedd för personer som inte orkar gå längre sträckor, och den åker med en liten buss för 16 personer med chauffören som guide). Grupperna besöker i tur och ordning fyra huvudmål: 1) Gamla Malmen med bl.a. Runebergs hus och Fredrikastugan, 2) kyrkan, 3) Hembygdsmuseet (med det rum där Lenin bodde på sin resa genom Pargas) och 4) dagbrottet (utsiktsplatsen). Alla målen ligger inom promenadavstånd.

 

Efter de guidade turerna (senast vid 16-tiden) samlas vi sedan på nytt i Brankis för att umgås en stund och dricka kaffe. Och ca 16.30 kan ni räkna med att åka i väg hemåt.

För lunch och kaffe uppbärs en avgift på 15 €.

 

Anmälning om deltagande till Pippi eller Christjan senast 20.5. Om tillräckligt många (ca 20) så önskar ordnar vi gemensam buss, i annat fall hänvisas till egna bilar.

 

Trevlig sommar ! Vi ses väl på Keistiö och i Pargas ?

 

 

 

Medlemsbrev april 2019                                                                                     5.4.2019

 

April månadsmötet hålls onsdag 24.4. kl. 12.30 i Församlingshemmet.

Dagens gäst är Trygve Österman från Korpo. Han håller ett föredrag om skyddskårsverksamheten i skärgården där Iniö hade en central roll. Trygve som är ordförande för Korpo pensionärsförening är väl insatt i denna del av vår historia.

Kaffe och lotteri blir det även denna gång.

Vårfest med konsert och middag!

Vår redan ”traditionella” vårfest hålls lördag 4.5 kl 15 i Snäckan.

Vi börjar med en konsert med Stina Ekroos-Westerlund och fortsätter med middag.

Alla är välkomna att delta enligt följande: enbart konsert á 10€, konsert+middag á 30€. Förhandsanmälan till middagen senast 20.4 till Pippi, Stina eller Rita. Konserten är öppen för alla utan förhandsanmälan. Middagen består av förrätt, varmrätt (lax) och efterrätt.

Vårutfärden 2019

Utfärden till Helsingfors blir tyvärr inte av på grund av att det inte fanns tillräckligt  intresse.

I maj åker vi i stället till Pargas där alla de åboländska pensionärsföreningarna samlas tisdagen den 28 maj till sommarträff. Till den återkommer vi i nästa månadsbrev, men anteckna dagen redan nu!

De föreslagna kortare utfärderna till Villnäs i Askais och Sarka i Loimaa sparar vi till framtiden.

Medlemsavgiften 2019

Många har redan betalat medlemsavgiften (15 €) för i år. Tack för det. Här kommer kontonummern till de som ännu behöver den:  FI 1155600920031557.


Medlemsbrev mars 2019                                                                                    4.3.2019

Hej

Vi är inne i mars månad och nu när solen ger oss längre dagar är solenergi  vårt tema

Månadsmötet hålls fredag 22.3   kl. 12.30 i Församlingshemmet.

Dagens gäst är Sverker Engström som kommer att berätta om sina erfarenheter av solenergi på sin gård i Nagu.

Fastlagsbullen åt vi redan på februarimötet, nu bjuder föreningen på ärtsoppa och våfflor!

Dessutom skall vi ta del av  Leifs information om boule som uteblev på grund av väderleksförhållandena på årsmötesdagen. Lotteri blir det också.

Medlemsavgiften 2019

Årsmötet fastställde medlemsavgiften för 2019 till 15 € och de som inte betalade avgiften redan i samband med årsmötet, bedes inbetala den på föreningens konto i Nagu Andelsbank eller kontant på mars månadsmöte.

Föreningen kontonummer är: FI 1155600920031557.

Styrelsens sammansättning för år 2019 är följande:

Rita Björklund, Christjan Brander, Pippi Brander, Leif Jensén, Kristiina Heinonen, Lars Mattsson, Bertil Åkerfelt med Kari Heinonen, Gunnel Mattsson och Elisabeth Pöyli-Ljungqvist som ersättare. Vänd dig till dessa med förslag, synpunkter och åsikter om verksamheten.

Vårutfärd till Helsingfors ?

Enligt verksamhetplanen arrangeras en utfärd med buss till Helsingfors i vår.  Hans Mecklin ställer upp som guide och ordnar programmet i huvudstaden. Utfärden blir av förutsatt att tillräckligt intresse finns, dvs 20-25 personer. Avfärd med Aura 7.30 en måndag i början av maj och retur med sista turen. Intresseanmälan bör göras inom mars månad till Pippi, Kristiina eller Rita, eller på månadsmötet 22.3.  Om 25 personer anmäler sig blir resan pris per person inkl. lunch, 2xkaffe och museibesök ca 60 €.

Styrelsen

ps kolla senaste info om föreningen på facebook (Pensionärsföreningen i Iniö)

 

 

 

Medlemsbrev februari 2019

2.2.2019

Dags för årsmöte !

Alla medlemmar kallas till stadgeenligt årsmöte,

onsdag 20 februari 2019 kl 12.30 i Församlingshemmet.

Kom med och diskutera årets verksamhet och annat som behandlas på årsmötet.

Styrelsen föreslår att vi fortsätter med månadsmöten med olika teman. En ny aktivitet som införs, om det finns intresse, är det populära boule-spelet. För att informera oss om vad detta handlar om kommer Leif Jensen att berätta hur det går till och vilka regler som gäller. Om ni så vill, inleder vi denna verksamhet när snön smultit och det börjar våras.

På årsmötet bjuder föreningen på kaffe och denna gång blir det även lotteri. Och kanske lite allsång!

Välkomna!


Medlemsbrev januari 2019

3.1.2019

God fortsättning på året 2019

Vi inleder året lördagen den 19. januari med ost och vin som tema. Platsen är Församlingshemmet och klockslaget är 14.00 !

Då kommer ost- och vinspecialisten  Lorenz Brunnsberg till Iniö och underhåller oss med ostar och vin.  Eftersom han har med sig ingredienser för detta behövs det förhandsanmälan som görs till Pippi, tfn 044 5712393, eller per epost: pippi.brander@gmail.com, senast måndag 14.1.  Denna gång uppbärs även en deltagaravgift enligt självkostnadsprincipen, dvs 15 € per deltagare. Avgiften betalas i samband med träffen.

Lorentz har även lovat ha fiolen med sig så vi ser framemot en trevlig lördagseftermiddag. Denna gång har vi inte lotteri.

Varmt välkomna !

Notera även följande aktivitet:

Seminarium kring syn och hörsel 30.1.2019 i Åbo

Kommittén för intressebevakning och påverkan ordnar seminariet Hörsel- och Synkompassen 30.1.2019 kl. 10.00-15.00 i Åbo i samarbete med Förbundet Finlands Svenska Synskadade och Svenska hörselförbundet.

Programmet består av föreläsningar och information med bland annat följande medverkande:

Ole Norrback, förbundsordförande

Jaakko Salonen, öronläkare, forskning inom hörseln

Dick Lundmark, hörseltekniker, framtidens hörhjälpmedel

Platsen är Fresco Ravintolat Oy, Statens ämbetshus, Självständighetsplan 2 i Åbo.

Anmälan med eventuella dieter senast 10.1 till verksamhetsledare Berit Dahlin, berit.dahlin@spfpension.fi, tfn 040 5780248.

Ingen deltagaravgift.

8.12.2018

Medlemsbrev december 2018

 

Julmöte  14.12

Vi är nu inne i december och det är dags för året sista månadsmöte.

Fredagen den 14. december kl. 12.30 samlas vi i Församlingshemmet för att äta julgröt och sjunga julsånger.

Föreningen bjuder alla medlemmar på julgröt, -glögg och kaffe med jultårta.

Ett litet lotteri hör också till.

Välkomna !

 

Eftersom året 2018 närmar sig sitt slut vill styrelsen tacka alla föreningens medlemmar och vänner för det gångna året. Tack till alla som har ställt upp på våra möten och utfärder. 25-30 personer har mött upp varje gång vilket visar att det finns intresse för att träffas och trivas. Det skall vi fortsätta med även nästa år!

Med önskan om en

Fridfull och God Jul

 samt ett

Gott Nytt år 2019

 

 

1.11.2018

Medlemsbrev november 2018 


Tänk att vi redan är inne i november månad. Är det för att man börjar bli gammal som tiden går så fort nuförtiden? Eller för att livet är trevligt? Jag tror på det senare. Hur som helst, nu är det dags för novembers aktiviteter.


Månadsträff 16.11
Denna månad blir det traditionell månadsträff i församlingshemmet, fredagen den 16 november kl. 12.30. Vi får då besök av Iniös nya kaplan, Jussi Meriluoto som nyligen inlett sin tjänst i Iniö kapellförsamling och därmed efterträder Eeva som hann vara Iniös egen präst i över 20 år. Fortfarande är hon styrelsemedlem i vår förening även om flyttlasset till Åbo lär ha gått. Stort tack till Eeva och välkommen Jussi!
Jussi Meriluoto är även kemist och specialist på blågröna alger så vi ser framemot att bekanta oss med honom och även få information om dessa giftiga alger som ibland också drabbar Iniö.
Eftersom vi inte haft lotteri på länge så arrangerar vi ett litet sådant på novembermötet.
Kaffe bjuder föreningen på !


Höstens kryssningar
Tjugofyra personer har anmält sig via oss till Lillajulskryssningen 26-27 november med Viking Grace. Hela den åboländska gruppen torde bli ca 250 personer stor. Vi som anmält oss samlas i Vikingterminalen 26.11 ca kl 20.
Några iniöbor deltar även i Pensionärsförbundets ”seniorskepp” 5-7.11. med Silja Line från Helsingfors till Stockholm.
Ni som är intresserade av Svenska pensionärsförbundets resor bedes läsa om dem i God Tid där varje nummer innehåller information om olika resor.


I december samlas vi julens tecken, men till det återkommer vi i nästa medlemsbrev.
Välkommen på novembermötet !

Christjan o Pippi


Medlemsbrev oktober 2018                                                                                      1.10.2018

Tjugosex personer trotsade regnet och deltog i höstens första träff på Kolko. Tack Kaija och Hannu för att vi fick vara hos er och för information om Kolko där mycket är på gång.

I oktober till Tövsala

Oktober månadsträff består av en utfärd till Tövsala torsdag 18.10. Där blir det guidning i den vackra gråstenskyrkan (på finska) och efter det lunch på Ketarsalmen kievari (på vars och ens egen bekostnad).  Vi åker med egna bilar. Var snälla och bjud grannar och vänner med i bilen så att även icke bilburna kan komma med. Vi åker med Aura kl. 11.00 och kommer tillbaka med 15.20-turen. Vi behöver veta hur många som deltar – anmäl dig därför till Pippi Brander eller Kristiina Heinonen tfn 040 5757544 senast måndag 15.10.

Lillajulskryssningen 2018

Nu är det dags att anmäla sig till Lillajulskryssningen 26-27 november med Viking Grace. Sista anmälningsdagen är måndag 15.10, men gör det genast för att säkra en plats på den populära kryssningen med deltagare från hela Åboland.                                                 Avgång från Åbo måndag 26.11 kl. 20.55, ankomst till Åbo tisdag 27.11 kl. 19.50.

Mera info och pris finns i pappersversionen av medlemsbrevet och per telefon. Anmälan till Pippi, tfn 044 5712393.


9.9.2018

Medlemsbrev september 2018

En varm och fin sommar övergår till höst.  Nu är det dags att starta upp höstens verksamhet. Styrelsen samlades till möte 5.9. och beslöt om höstens verksamhet.

Utfärd till Kolko fredag 28.9

Höstens första månadsträff hålls som en utfärd till Kolko där Kaija och Hannu Hilke tar emot oss. Vi åker med ms Satava kl. 12.15 från Kannvik och tillbaka från Kolko kl 15.25. Programmet består av rundvandring och information om Kolko samt naturligtvis kaffe och samvaro. Den som inte vill eller kan promenera, kan ta bilen med (plats bör bokas) och de som har plats i bilen bedes fylla den med icke bilburna deltagare. Ingen förhandsanmälan behövs, men kom i tid till Satavas avgång.

I oktober till Töfsala

Oktober månads evenemang planeras som en utfärd till vår fd moderförsamlings kyrka, dvs till Töfsala gråstenskyrka med sina vackra målningar. Där blir det guidning och efter det lunch på Ketarsalmen kievari.  Mera info i nästa månads medlemsbrev och på ”nätet”.

Lillajulskryssningen 2018

Ännu är det långt till jul, men notera redan nu att årets åboländska lillajulskryssning är  26-27 november med Viking Grace. Mera info följer senare, men reservera dagarna redan nu.

Exkursion till Helsingfors våren 2019?

Styrelsen har beslutat utreda intresset för en utfärd till Helsingfors. Hans Mecklin, fd Helsingforsguide har föreslagit att iniöborna besöker huvudstaden. Han ställer upp som guide och reseledare om vi är intresserade. Nu vill vi därför utreda intresset för en sådan heldagsresa fylld av intressanta besöksmål. Fyller vi en buss i vår?  Ge din åsikt till något i styrelsen eller på nästa månadsträff.

 


Medlemsbrev maj 2018

2.5.2018

Tack till alla som på olika sätt medverkade till att vårfesten blev lyckad!

Här följer information om verksamheten i maj månad och efter det blir det sommarpaus då våra medlemmar säkert deltar i flera av de många trevliga aktiviteter som andra föreningar arrangerar i Iniö under sommaren.

 

Onsdagen den 16 maj samlas vi i Aftonro. Därifrån har vi fått följande inbjudan:

”Onsdagen den 16 maj firas Esters namnsdag. På Aftonro kommer det att firas med en fest, vilket beslöts i samband med donationen.

Vi vill gärna bjuda in Pensionärsföreningen på Iniö till detta tillfälle:

Välkomna på vårfest till Aftonro 16.5 kl. 13

Program:

  • Kaffe

  • Dansmusik med Parmas

  • Förevisning av lyftanordning

  • Välkomna !

Personalen på Aftonro”

Meddela ditt deltagande till Pippi (tfn 044 5712393) eller Christjan (tfn 040 1278886) så att vi kan meddela vidare till Aftonro som vill veta hur många som kommer.

 

Åboländsk träff i Houtskär tisdag 29.5  (obs dagen)

Alla åboländska pensionärsföreningar samlas i Houtskär onsdagen den 29 maj.

Vi åker kl 11.15 från Dalen med ms Antonia och tillbaka från Mossala kl 16.15.

Programmet börjar med lunch på Folkhögskolan och därefter blir det både nyttigt och trevligt program enligt följande:

Information om Houtskär

”Recycle IT” ett projekt som är på gång i Pargas  (Pasi Holmberg)

förbundsnytt av Mona Lehtonen

”Frivillig verksamhet” ett projekt gemensamt med Svenska Pensionärsförbundet och Yrkeshögskolan Novia

Besök i Houtskärs kyrka, båtmuséet och i Houtskärs pensionärsbostadförenings utrymmen med den nya samlingslokalen ”Knuten”, där vi dricker kaffe.

 

Kostnader för mat och program: 20 €/person betalas på platsen.

Förhandsanmälan till Pippi eller Christjan senast 22.5 !

 

Till Kimito 8.5

En påminnelse om inbjudan till Kimito 8.5. som ingick i april månadsbrev. Ännu går det att anmäla sig, men gör det omedelbart direkt till Kimito (se brevet som bifogades i april)

 

Med önskan om en god fortsättning på våren

och trevlig sommar !

 


Medlemsbrev april 2018                                                                                           2.4.2018

 

Inbjudan till vår-fest 25.4 kl. 17

Hjärtligt välkommen att ta emot våren på vår egen vårfest onsdagen den 25 april kl. 17 i Församlingshemmet. I år firar vi med en middag bestående av förrätt, varmrätt och kaffe som efterrätt. Vi börjar kl. 17 med vår-skål och fortsätter därefter med Lolas goda mat.

För festens musikaliska underhållning står Kim Engblom från Åbo. Förhandsanmälan senast måndag 16.4 till Rita Björklund tfn 040 5965592, Kristiina Heinonen tfn 040 5757544 eller Pippi Brander tfn 044 5712393.  Middagen kostar 20 € och betalas vid ingången.

 Arrangörerna föreslår att alla klär sig i hatt som säkert finns i gömmorna på vinden eller i garderoben. I övrigt är klädseln fri. Litet lotteri blir det också.

Kom med på frågesportfinalen onsdag 18.4

Svenska pensionärsförbundets frågesportfinal går av stapeln på Kåren i Åbo, Tavastgatan 22, onsdagen den 18 april  kl 11.30- ca 16  Kom med som publik och upplev en trevlig dag med musikaliskt program; bl.a.  Dalsbruks dragspelsklubb och allsång. Dagen börjar med lunchbuffet som serveras kl.11.15-12.15. Mera info i senaste God Tid.

Inbjudan till Kimito 8.5

Kimito pensionärsförening inbjuder oss till deras månadsträff tisdag 8.5 kl. 13 i Wrethalla. Middag och trevligt program á 25 €. Se bifogad inbjudan och anmäl dig till Pippi eller Christjan senast 25.4 så meddelar vi vidare till arrangörerna i Kimito.

Behöver du hjälp med datorn ?

Leif Jensen är vår egen it-handledare och han har lovat ge personlig hjälp till våra medlemmar. Har du problem med datorn, e-post eller något annat, kontakta då honom. Kontakt kan tas per e-post: leffejensen@hotmail.com eller telefon  0400 745316.

Medlemsavgiften 2018

Årsmötet fastställde medlemsavgiften för år 2018 till 15 €.

Betala gärna medlemsavgiften på vårt konto FI1155600920031557 inom april månad, eller  kontant i samband med vårfesten eller någon annan gång till Pippi !

Och till sist en påminnelse om motionskampanjen. Klipp ut motionskortet från senaste God Tid om du inte tog hem det från senaste möte !

 


Medlemsbrev mars 2018                                                                                          6.3.2018

 

Årsmötet är undanstökat och hela 35 personer deltog i mötet och det efterföljande programmet med Bosse Ahlnäs som visade bilder och berättade om isvägar.

Styrelsen återvaldes och bokslutet fastställdes. Verksamhetsplanen för i år fastställdes likaså och den bifogas detta brev som en skild bilaga. Styrelsen utvidgades nu med två nya namn: Rita Björklund som ordinarie medlem och Leif Jensen som ersättare. Övriga styrelsemedlemmar är Christjan Brander, ordförande Kristiina Heinonen,  viceordförande, Pippi Brander,  sekreterare och medlemmarna Lasse Mattsson, Bertil Åkerfelt och Eeva Vuola samt Kari Heinonen och Gunnel Mattsson som ersättare.

Medlemsavgiften 2018

Årsmötet fastställde medlemsavgiften för år 2018 till 15 €. Höjningen beror på att föreningen som medlem i Svenska pensionärsförbundet betalar 11 € per medlem till förbundet. Som kompensation får vi medlemstidningen God Tid. Styrelsen hoppas att våra  medlemmar som nu är 46 till antalet anser det vara värt att betala medlemsavgiften även för i år. Vi räknar med att kaffeserveringen på månadsträffarna skall vara avgiftfri även i fortsättningen!

Betala gärna medlemsavgiften på vårt konto FI1155600920031557 inom mars månad, eller betala kontant på månadsträffen 21.3.

Mars månadsträff

Denna månads träff hålls onsdagen den 21. mars kl. 12.30 i Församlingshemmet. Temat denna gång blir IT med pensionärsförbundets it-expert Robert Riska som gäst. Han kommer att informera om aktuellt inom digitaliseringen. Eftersom även den offentliga servicen i allt större utsträckning sköts på nätet, blir det allt viktigare även för oss äldre att bekanta sig med detta. Om det finns intresse startar vi inom kort en egen it-grupp där vi kan hjälpa varandra med olika frågor gällande datorer, smarttelefoner och annat som används via nätet.

Mera info på nätet

Du minns väl att aktuell information om vår verksamhet även finns på pensionärsförbundets webbsidor www.spfpension.fi  (under föreningar hittar du Iniös egen sida) och på vår egen facebookgrupp ”Pensionärsföreningen i Iniö”.

Hoppas att vi ses på månadsträffarna som fortsätter fram till sommaren !


Medlemsbrev februari 2018

5.2.2018

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE OCH MÅNADSTRÄFF  ONSDAG 28.2.2018

Vi samlas till årsmöte och månadsträff onsdagen den 28. februari kl. 12.30 i Församlingshemmet.  Efter stadgeenliga årsmötesförhandlingar håller vi månadsträff med isvägar som tema. Bosse Ahlnäs besöker oss och belyser temat med ord och bild.

Föreningen bjuder på sallad och paj ! Och så ska det bli ett litet lotteri. Ta en slant med om Du ej vill missa chansen att vinna.

TREVLIGA RESOR

Tidningen God Tid kommer på posten till alla medlemmar nio gånger per år. I tidningen finns i varje nummer information om trevliga resor som Svenska pensionärsförbundet arrangerar tillsammans med olika resebyråer. I vår är det bl.a. en jazzkryssning till Stockholm och i höst den stora seniorkryssningen som är fullspäckad av olika program och dans till ett känt finlandsvenskt dansband. Läs mera i God Tid.

Även de åboländska föreningarna arrangerar resor som också andra än deras egna föreningsmedlemmar får delta i. T ex Pargas pensionärsförening ordnar en resa till östra Finland 2-3.8. På programmet bl.a.  TATTOO i Fredrikshamn. Mera info hittar du här: https://pargas.spfpension.fi/handelsekalender/view-111490-68704a

Du minns väl att aktuell information även finns på pensionärsförbundets webbsidor www.spfpension.fi och på vår egen facebookgrupp ”Pensionärsföreningen i Iniö”.

 


Medlemsbrev januari 2018

11.1.2018

 

Dags för årets första månadsträff

Vi samlas till månadsträff onsdagen den 24. januari kl. 12.30 i Snäckan.  Tema denna gång är säkerhet i hemmet och ledande brandinspektör Knut Lehtinen besöker oss och håller ett föredrag om detta.  Kom med och diskutera med Knut som många av oss känner sedan han var byggnadsinspektör i Iniö för länge sedan.

Observera att mötet hålls i Snäckan. Kaffe och sedvanlig samvaro blir det naturligtvis också nu.

Åldras tryggt – seminarium i Åbo

Svenska pensionärsförbundet arrangerar ett seminarium ”Åldras tryggt- på dina villkor” torsdagen den 1.2 kl. 9.30-15 i Åbo. Samtliga föreningar får skicka 3-5 deltagare. Anmälan senast 22.1.  Anmäl dig till Christjan eller Pippi före det så skickar vi vidare. Programmet finns som bilaga till detta brev.

Du minns väl att aktuell föreningsinformation även finns på pensionärsförbundets webbsidor www.spfpension.fi och på vår egen facebookgrupp ”Pensionärsföreningen i Iniö” där du hittar senaste nytt om vår förening. Där kan man även lämna kommentarer. I mån av möjlighet använder vi även Pargas stads informationskanaler och föreningspuffar i Åbo Underrättelser.

I februari blir det sedan dags för årsmötet, men det återkommer vi till.


Medlemsbreven skickas i början av varje månad under vinterhalvåret till alla medlemmar som uppgett e-postadress. Om du inte vill vara med på e-postlistan ber vi dig meddela detta till  sekreteraren (Pippi Brander)